Paikallislehti Joutsan Seutu sai kuin juhlavuoden kunniaksi hieman mainosta myös Pirkanmaan suunnalla. Tamperelainen Aamulehti nimittäin julkaisi 23.9. kolmen sivun jutun sikäläisen maakunnallisen kädentaitoyhdistyksen Taito Pirkanmaan toiminnanjohtajasta Tuula Ruusumaasta. Ruusumaa on kotoisin Joutsan Siikaniemestä ja tyttönimeltään Tuula Niemi.

Aamulehden jutussa kerrottiin muun muassa Ruusumaan urapolusta: hän työskenteli pitkään journalistina ja ennen nykyistä tehtäväänsä paikallislehti Kangasalan Sanomien päätoimittajana ja toimitusjohtajana. Nuoruuden urahaave käsityöalasta sai Ruusumaan vaihtamaan lehtitöistä Taito Pirkanmaan hommiin pari vuotta sitten.

Journalistin uransa Ruusumaa aloitti 1990-luvun puolivälissä paikallislehti Joutsan Seudussa. Aamulehden jutussa kerrotaan, että paikallisen ravintolan [Huttula, toim. huom.] baaritiskillä Ruusumaa tapasi koulun tet-jaksolta tutuksi tulleen Joutsan Seudun silloisen päätoimittajan [Raimo Nieminen, toim. huom.].

”Sain siinä sitten päähäni kysyä kesätöitä, ja hän teki palkkauspäätöksen saman tien”, muisteli Ruusumaa Aamulehden artikkelissa. Näin jälkikäteen katsoen rekrytointipäätös oli varsin onnistunut, vaikkei siinä kaikkia nykyaikaisen työnhaun kommervenkkeja mukana ollutkaan.

Markku Parkkonen

Tagged with →