Luhangan kylätalon pihalle pystytettiin viime viikolla kaksi kenen tahansa vapaasti käytettävissä olevaa ulkokuntoilulaitetta. Toisella niistä voi vahvistaa ylävartalon lihaksia kehon oman painon toimiessa vastuksena, ja toisella parantaa olkapäiden liikkuvuutta.

Laitehankinnan taustalla ovat LC Luhangan Ladyt, jotka toteuttivat hankinnan osin Maaseutukehitys ry:ltä saadulla hankerahalla, osin hyväntekeväisyytenä. Kuntoilulaitehanketta koordinoineen Pirjo Seimolan mukaan Ladyissa pidetään hyvänä sitä, että ihmisillä on mahdollisuus kuntoilla, ja nyt tehdyn laitehankinnan myötä kuntoilu ei ole ainakaan välineistä kiinni.

– Ja ulkokuntoilu on aina jotenkin kivempaa kuin sisäkuntoilu, Seimola taustoittaa Ladyjen hanketta.

Laitteiden pystytystalkoisiin osallistui myös LC Luhanka. Laitteiden käyttöön on mahdollista saada opastusta tämän viikon lauantaina järjestettävässä tutustumistilaisuudessa, jossa opastajana toimii TNA-Fysion Tiina Tammelin.

Tarja Kuikka

Ulkokuntoiluvälineide pystytystalkoissa oli mukana myös LC Luhangan miehiä, muun muassa Matti Pälvimäki (vas.), Pertti Seimola ja Kauko Tiiro. Kuva: Kirsi Salonen

Tagged with →