Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) kävi perjantaina aamupäivällä kuntavierailulla Joutsassa. Ministerin ohjelmaan kuului tutustuminen kunnan liikuntapaikkoihin, yrittäjä Visa-Matti Kuitusen Varastopanimoon sekä sote-keskukseen.

Puolentoista tunnin pikavierailun päätteeksi kunnanvaltuuston puheenjohtaja Heikki Kuurne toi esille kunnan terveisiä valtionhallinnolle.

Kuurne nosti esille muun muassa lukion säilymisen tärkeyden sekä tieasiat.

– Tieasioissa paikallistason toiveena meillä on valtion omistamien kunnan keskustaajaman pääväylien Jousitien ja Yhdystien kunnostaminen luovutettavaan kuntoon. Valtion rahoituksen saaminen näihin toimiin olisi tärkeää, totesi Kuurne.

Hän nosti esille myös sote-palvelujen säilymisen sekä työllisyysasioiden hoitamisen.

Markku Parkkonen

Yläkuvassa: Apulaisylilääkäri Irmeli Räsänen (vas.) esitteli tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurviselle (3. vas.) Joutsan sote-keskusta. Kunnan seurueessa olivat ministeriä isännöimässä muiden muassa kunnanjohtaja Harri Nissinen (2. vas.), kunnanvaltuuston puheenjohtaja Heikki Kuurne (4. vas.), kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Saku Kaistinen (6. vas.), kunnanhallituksen puheenjohtaja Pauliina Maukonen (kuvassa naulakon takana) sekä kunnanhallituksen 2. varapuheenjohtaja Lea-Elina Nikkilä (oik.).

Koska myös urheiluasiat kuuluvat ministeri Antti Kurvisen (oik.) toimenkuvaan, Joutsan kunnanhallituksen puheenjohtaja Pauliina Maukonen ja valtuuston puheenjohtaja Heikki Kuurne luovuttivat hänelle Joutsan Pommin lippalakin sekä JoSePan kaulahuivin.

Tagged with →