Joutsan kunnanhallitus on valinnut aiemmin tänä vuonna järjestetyn kilpailutuksen pohjalta kunnalle yhteistyökumppanit työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen sekä muun vahinkovakuutuksen vakuutuksenantajiksi.

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus vuodelle 2022 otetaan Pohjola Vakuutus Oy:stä, jonka vakuutuksen todellinen maksuennakko vuodelle on noin 11.900 euroa. Muun vahinkovakuutuksen antajaksi valittiin If Vahinkovakuutus Oyj, Suomen sivuliike vuodelle 2021 hintaan noin 22.900 euroa. Tähän vakuutukseen sisältyvät muun muassa omaisuus-, keskeytys- ja vastuuvakuutukset sekä oikeusturva.

Lisäksi kunnanhallitus päätti, että ensimmäisen vakuutuskauden jälkeen molemmat vakuutukset jatkuvat toistaiseksi voimassa olevina.

Konsernijaoston syksyllä 2017 tekemän päätöksen myötä Joutsan kunnan vakuutukset kilpailutetaan valtuustokausittain hintatason ajan tasalle saattamiseksi.

Tarja Kuikka