Luhangan kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kunnan tuloveroprosentti pidetään ensi vuonna ennallaan 18,50 prosentissa. Kunnanjohtaja Tuomo Kärnän pohjaesityksessä olisi veroprosenttia laskettu 18,25:een. Kokoomuksen Aki Virtaniemi teki kuitenkin vastaesityksen verojen pitämisestä ennallaan. Kunnanhallitus oli kokonaisuudessaan Virtaniemen esityksen kannalla.

Kunnanjohtaja Kärnä jätti asiasta eriävän mielipiteen. Hän katsoi esittelytekstissään, että kunnan kassa on vankassa kunnossa ja mahdollistaa myös tuloveroprosentin laskun.

Myös kiinteistöveroja kunnanhallitus esittää pidettäväksi ennallaan. Asuinrakennuksen veroprosentiksi esitetään 0,50, muun asuinrakennuksen veroprosentiksi 1,30, rakentamattoman tontin veroprosentiksi 6,00 ja voimalaitoksen veroprosentiksi 3,10.

Markku Parkkonen