Joutsalainen Seppo Pänkäläinen on ehdolla Vuoden vapaaehtoinen 2021 -palkinnon saajaksi. Kansalaisareenan kahdeksatta kertaa järjestämässä Vuoden vapaaehtoinen -kampanjassa haetaan henkilöä, joka toimii vapaaehtoisena sydämellä ja innostaen missä päin Suomea tai millä alalla tahansa. Hän voi olla yhteisön kantava voima, taitava innostaja, kekseliäs toiminnan kehittäjä, siltojen rakentaja, erilaisten kohtaamisten synnyttä tai muuten ansioitunut ja aktiivinen vapaaehtoinen.

Aiemmin syksyllä kuka tahansa sai ehdottaa vuoden 2021 Vuoden vapaaehtoista, ja hyväksyttäviä ehdotuksia saapui määräaikaan mennessä 89. Ehdotusten pohjalta suoritetaan yleisöäänestys, jonka kymmenen kärjen joukosta raati valitsee Vuoden vapaaehtoisen.

Seppo Pänkäläisen palkitsemisehdotusta perustellaan muun muassa seuraavilla tekijöillä: hän on toiminut 26 vuotta Keski-Suomen syöpäyhdistyksen vapaaehtoisena, ollut aloitteellinen yhdistyksen Joutsan seudun paikallisosaston perustamisessa ja toiminut osaston puheenjohtajana 26 vuotta, kerännyt syöpätyöhön kymmeniä tuhansia euroja musiikkitapahtumien avulla, toiminut saattohoidon tukihenkilönä noin 15 vuotta ja hän ohjaa viikoittain kokoontuvaa syöpään sairastuneiden miesten ryhmää.

Vuoden vapaaehtoista voi äänestää 29.10. saakka Kansalaisareenan verkkosivuilla sähköisellä äänestyslomakkeella tai kirjeellä postitse. Ohjeet viimeksi mainittuun äänestystapaan löytyvät Kansalaisareenan verkkosivuilta.

Tarja Kuikka