Joutsan kunnan tekninen toimi ja Joutsan Vesihuolto Oy tekevät katujen vaahtostabilointia, päällystyksiä ja verkoston kunnossapitotöitä Joutsan keskustassa. Töitä tehdään Keskustiellä, Rantatiellä (Länsitie-Yhdystie-välillä) sekä Savontiellä (Jousitie-Soratie-välillä).

Tänään Rantatiellä oli meneillään stabilointivaihe, jonka aikana vanha päällyste rouhitaan irti ja sekoitetaan erilaisiin aineksiin. Näin uusittava tienpinta saa asfalttikerroksen ensi viikon aikana. Sen jälkeen on vielä töitä reunusten kanssa.

Reijo Tamminen kunnan tekniseltä osastolta arvioi, että kaikkinensa kohteiden valmistuminen kestää lähelle kaksi viikkoa.

Työt sisältävät vesijohdon venttiilien sekä tarvittaessa viemärikaivojen kunnossapitotöitä, kantavan murskeen lisäyksen, esijyrsinnän, vaahtostabiloinnin, tiivistyksen, muotoilun valmiiksi asfalttipohjaksi ja asfaltoinnin. Päällyste ulotetaan noin puoli metriä tonttiliittymän suuntaan. Savontielle tehdään pelkästään asfaltointi.

Janne Airaksinen

Tagged with →