Keski-Suomen seututerveyskeskus on aloittanut tällä viikolla puhelimitse yhteydenotot niihin toimialueensa asukkaisiin, joille tarjotaan kolmatta koronarokoteannosta. Taustalla vaikuttaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositus tarjota kolmansia rokoteannoksia niille 12 vuotta täyttäneille, jotka sairautensa tai sen hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia.

THL:n mukaan voimakkaasti immuunipuutteisilla vaste kahden rokotteen sarjalle jää usein puutteelliseksi ja kolmas rokoteannos täydentää heidän suojaansa.

Seututerveyskeskus myös jatkaa edelleen ajanvarauksettomien rokotuspäivien järjestämistä. Joutsan sote-keskuksessa seuraavat tällaiset rokotuspäivät ovat tämän viikon perjantai ja ensi viikon torstai. Molempina päivinä tarkoitukseen on varattu puolitoista tuntia, ja tuona aikana rokotetaan noin 20 ensimmäistä rokotukseen saapuvaa.

Tarja Kuikka