Luhanka säilytti edelleen ainakin elokuun lopun väestötilastojen mukaan asemansa manner-Suomen pienimpänä kuntana. Paikallislehti Joutsan Seutu uutisoi syyskuun alkupuolella, että alkuvuoden väestökehityksen perusteella Luhanka olisi menettämässä pienimmän kunnan tittelin Lestijärven kunnalle.

Tilastokeskuksen väestötilaston mukaan Lestijärven asukasluku oli heinäkuun lopussa 709 ja Luhangan 705. Lestijärven asukasluku oli alkuvuoden aikana pienentynyt 13:lla ja Luhangan vastaavasti kasvanut kuudella. Mikäli sama kehitys olisi jatkunut, Luhanka ohittaisi Lestijärven syyskuun aikana.

Elokuun väestötilaston mukaan tilanne on kuitenkin kääntynyt: heinäkuun lopun tilanteesta Lestijärven asukasluku on kasvanut yhdellä 710:een ja Luhangan pienentynyt 697:ään.

Todettakoon, että muista ei tässä kisassa ole toistaiseksi vaaraa Luhangalle ja Lestijärvelle. Manner-Suomen kolmanneksi pienimmässä kunnassa Pelkosenniemellä oli elokuun lopussa 931 asukasta.

Sattumia-palsta seuraa edelleen tilanteen kehitystä.

Markku Parkkonen

Tagged with →