Joutsan kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Joutsan kunta valtuuttaisi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän hyväksymään asiakas- ja potilastietojärjestelmä Asteria koskevan yhteistyösopimuksen.

Päätös on yllättävä, sillä useassa muussa Keski-Suomen kunnassa Aster-hankkeelle on niin sanotusti näytetty punaista valoa sen merkittävästi kohonneiden kustannusten takia, ja myös Joutsan kunnanhallituksen kokouksessa kunnanjohtaja Harri Nissisen päätösehdotus oli päinvastainen kuin mihin päätökseen lopulta päädyttiin.

Kunnanhallituksen käytyä kokouksessa keskustelua Aster-hankkeesta Heidi Niiranen ehdotti, että kunnanhallitus esittäisi valtuustolle, että Joutsan kunta valtuuttaisi sairaanhoitopiirin kuntayhtymän hyväksymään Aster-järjestelmää koskevan yhteistyösopimuksen. Martti Kuitunen kannatti Niirasen ehdotusta, joten asiasta äänestettiin.

Kunnanjohtajan ehdotuksen puolesta äänestivät Iiris Ilmonen (kok.), Lea-Elina Nikkilä (vihr.), Jussi Lehtonen (ps.) ja Ilari Suuronen (kok.). Niirasen ehdotuksen puolesta äänestivät Pauliina Maukonen (kesk.), Martti Kuitunen (kesk.), Jarmo Liukkonen (kesk.), Heidi Niiranen (sd.) ja Tenho Tornberg (kesk.).

Näin ollen Niirasen ehdotus voitti äänin 5–4 ja tuli kunnanhallituksen päätökseksi. Iiris Ilmonen ilmoitti jättävänsä päätöksestä eriävän mielipiteen.

Tarja Kuikka