Viime viikolla Luhangan Osuuspankin osuuskuntakokous teki paikallisen elinkeinoelämän kannalta historiallisen päätöksen. Fuusioituminen Keski-Suomen Osuuspankin kanssa päättää Joutsan seutukunnalla paikallisen pankkitoiminnan historian lopullisesti. Muut puhtaasti paikalliset pankit ovat seutukunnalta hävinneet jo vuosia sitten, mutta Luhangan Osuuspankki sinnitteli itsenäisenä – ja jopa laajentuen – yllättävänkin pitkään. Lopulta aika ajoi paikallispankin ohi: pieni pankki on vaan joskus liian pieni pärjäämään nykyajan pankkisäätelyn maailmassa.

Fuusiopäätös syntyi osuuskuntakokouksessa suurella enemmistöllä, mutta ei kuitenkaan yksimielisesti. Ennen kokousta asiasta käytiin varsin kipakkaakin keskustelua, mutta lopulta fuusiota vastusti vain pieni osa pankin jäsenistä.

Suurin huoli pankin luhankalaisilla asiakkailla on luonnollisesti oman pankkikonttorin kohtalosta. Luhangan Osuuspankin johto uskoo vahvasti siihen, että Tammijärvellä tulee vielä vuosienkin päästä olemaan konttori. Fuusiosopimus ei sinänsä sido Keski-Suomen Osuuspankkia konttorin säilyttämiseen, joten aivan varmasti konttorin säilymisen epäilijöitäkin riittää.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.

Tagged with →