Jonkunhan se on tehtävä laulaa Esa Eloranta. Minun on pakko avautua Jukka Huikon oikaisun johdosta.

Olen ollut Joutsan Kokoomuksen jäsen vuodesta 2018 aina 4.5.2021 asti ja seurannut Joutsan Kokoomuksen toimintaa aitiopaikalta. Jukka Huikon sihteerikausilla asiat olivat sääntöjen ja yhdistyslain mukaisia. Epäonnistuneen sihteerivalinnan jälkeen Joutsan Kokoomuksen toiminta alkoi lipsumaan sääntöjen ja yhdistyslain kaidalta polulta. Asia ei parantunut syyskokouksen jälkeen, kun puheenjohtajaksi valittiin Iiris Ilmonen.

Joutsan Kokoomusta alettiin johtamaan kuin Leivonmäki-Seuraa. Syyskokouksessa 17.11.2019 tehtiin sääntöjen vastainen hallituksen jäsenen valinta, lisäksi pöytäkirjan tarkastajan liitettä Joutsan Kokoomus ry:n pöytäkirjaan (29.01.2020) ei tuotu koskaan hallituksen tietoon. Puheenjohtajavaali ei ollut sääntöjen mukainen. Yhden jäsenen valinta hallitukseen oli sääntöjen vastainen. Toiminnantarkastajana oli eri henkilö kuin kokouksessa valittu. Kokouksesta ei ole pöytäkirjaa, esityslista löytyy, mihin on kirjattu kokoustapahtumat.

Toimintakausi 2020 oli hallitustyöskentelyn kannalta vielä surkeampi kuin edellinen. Hallituksen jäsenenä en saanut pöytäkirjoja useista pyynnöistä huolimatta. Syyskokouksessa 17.12.2020 oli läsnä kaksi jäsentä. Puheenjohtaja julisti itsensä puheenjohtajaksi kaudelle 2021. Ajankohta on sääntöjen vastainen. Usea Joutsan Kokoomuksen aktiivinen jäsen on poistunut takavasemmalle vähin äänin niin minäkin. Toiminnantarkastaja kertoo hallituksen päätösten olevan salaisia. Yhdessäkään pöytäkirjassa en ole nähnyt moisia leimoja.

Toimitakaudella 2021 hallitustyöskentely kärjistyi 25.4.2021. Olin hakenut niin sanotusta arkistosta kaksi mappia, joista löytyi osa kaipaamistani pöytäkirjoista. Viikonlopun otin haluamani kopiot ja kutsuin hallituksen koolle Kuntalaan. Sihteeriä lukuun ottamatta koko hallitus tuli paikalle. Aloittaessani esityksen hallitustyöskentelyn puutteista, kaksi jäsentä poistui kokouksesta. Vaadin, että Joutsan Kokoomuksessa ryhdytään noudattamaan sääntöjä ja yhdistyslakia.

Näkemäni ja kokemani perusteella Rauno Ahola, Joutsan Kokoomuksen kunniapuheenjohtaja on kirjoituksissaan oikeassa. Kunnioitetaan hänen näkemyksiään ja ansiokasta kokemusta.

Jaakko Peltola

Joutsan kokoomus vastaa

Joutsan Kokoomus ry:n yleinen kevätkokous on keväällä 2021 hyväksynyt vuoden 2020 toiminnan ja antanut vastuuvapauden toimijoille. Kevätkokouksessa ei ole noussut esiin jäsenistöltä huomautettavaa. Kevätkokouskäsittelyä on edeltänyt toiminnantarkastus, jossa ei ole ilmennyt huomautettavaa.

Vastaavalla tavalla yhdistys on käsitellyt vuoden 2019 toiminnan kevään 2020 kevätkokouksessa. Myöskään silloin ei ole ilmennyt huomautettavaa jäsenistöltä tai toiminnantarkastuksessa.

Joutsan Kokoomus Ry

Puheenvuoro-palstan kirjoitukset ovat Joutsan Seudun lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tagged with →