Leivonmäen kansallispuistoon tehtiin Metsähallituksen mukaan tänä vuonna tammikuun alusta heinäkuun loppuun ulottuvalla ajanjaksolla 20.291 käyntiä. Se oli jonkin verran vähemmän kuin viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla, mutta reilusti enemmän kuin sitä edellisenä vuonna samalla ajanjaksolla. Viime vuoteen verrattuna laskua oli yhdeksän prosenttia, edellisvuoteen verrattuna nousua 44 prosenttia.

Metsähallitus seuraa kansallispuistojen ja muiden suosittujen luontokohteiden käyntimääriä vuosittain, ja raportoi niistä vuositasolla sekä ajanjaksolla tammi-heinäkuu. Yleisesti ottaen kansallispuistojen käyntimäärät olivat tämän vuoden tammi-heinäkuussa hieman korkeammat kuin edellisvuonna samalla ajanjaksolla, käyntejä kirjattiin yhteensä noin 2,5 miljoonaa. Viime vuoteen verrattuna kasvu oli vain muutamia prosentteja, mutta koronapandemiaa edeltävään vuoteen neljänneksen.

Vuosi 2020 oli pandemian myötä Suomen kansallispuistoissa ennätysvuosi. Kävijäennätyksiä tehtiin kaikissa viidessä Keski-Suomen alueen kansallispuistossakin, myös Leivonmäellä. Koko vuoden aikana Leivonmäen kansallispuistossa kirjattiin 37.600 käyntiä, eli yli puolet edellisvuotta enemmän.

Tarja Kuikka