Joutsalainen ammattikuvataiteilija Virpi Lehto osallistui viikonloppuna valtakunnalliseen taidetapahtumaan Konstrundan – Avoimet ateljeet. Ajatuksena on, että taiteilijat, muotoilijat ja käsityöläiset avaavat työhuoneensa ja monessa paikkaa käytännössä myös kotinsa yleisölle.

Konstrundan järjestetään vuosittain syyskuun toisena viikonloppuna. Keski-Suomessa tapahtumaan osallistui puolen tusinaa kohdetta. Lehdon Pärnämäessä sijaitsevassa ateljeessa vieraili lähes 30 kävijää lauantain ja sunnuntain aikana.

– Hyvin meni. Ateljeeni kun sijaitsee käytännössä keskellä metsää, niin olen kävijämäärään kyllä tyytyväinen. Sunnuntai oli vilkkaampi päivä, ja vierailijoita oli tasaisesti koko ajan, kertoo Lehto.

Taidemaalari Lehto käyttää teoksissaan pääasiallisesti akvarelli-, tussi- ja öljymaalaustekniikoita. Hän tekee myös silloin tällöin ympäristötaidetta, installaatioita ja performanssia.

Ensimmäinen Konstrundan järjestettiin vuonna 2008, jolloin se oli osa Svenska Kulturfondenin 100-vuotisjuhlan ohjelmaa. Ruotsinkielisestä runsaan 80 osallistujan tapahtumasta rannikolla ja Ahvenanmaalla on kehittynyt koko Suomen noin 230 käyntikohteen tapahtuma. Kiinnostus Avoimet ateljeet -tapahtumaan on suuri niin kävijöiden kuin ammattilaisten keskuudessa.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Ammattikuvataiteilija Virpi Lehto kertoo maalaustensa aiheiden olevan kertomuksia tärkeistä tapahtumista, läheisistä ihmisistä, unelmista ja toiveista.

Tagged with →