Keski-Suomen Osuuspankin edustajiston kokous ja Luhangan Osuuspankin osuuskunnan kokous ovat eilen tiistaina hyväksyneet pankkien yhdistymisen. Pankkien tiedotteen mukaan yhdistymisen tavoitteena on parantaa asiakkaiden erityispalveluita ja turvata peruspalvelut. Yhdistymissuunnitelman mukaan yhdistyminen tapahtuu 31.3.2022.

– Osuuskunnan kokouksessa keskusteltiin pankkipalveluiden tulevaisuudesta Luhangassa ja tehtiin mielestäni erittäin järkevä päätös. Voimien yhdistäminen antaa meille hyvät lähtökohdat vastata asiakkaiden tarpeisiin ja parantaa palvelukykyä pitkälle tulevaisuuteen, sanoo Luhangan Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Tuomo Kärnä.

Yhdistyminen herätti etukäteen jonkin verran vastustusta ja Luhangan Osuuspankin osuuskuntakokouksessa asiasta jouduttiin äänestämään. Yhdistymistä kannatti 169 omistaja-asiakasta ja sitä vastusti 14 omistaja-asiakasta.

Yhdistymissuunnitelman mukaan Luhangan Osuuspankin toimipisteet jatkavat toimintaansa ja henkilökunta siirtyy Keski-Suomen Osuuspankin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

– Isompi pankki pystyy tarjoamaan asiakkaille yhä sujuvampia ja monikanavaisempia asiointitapoja nyt ja tulevaisuudessa, kertoo OP Keski-Suomen toimitusjohtaja Pasi Sorri.

Luhangan Osuuspankin toimitusjohtaja Tuomas Puttonen kertoo olevansa iloinen pankkien yhdistymisestä.

– Yhdistyminen on ennen kaikkea asiakkaiden etu. Saamme enemmän aikaa asiakastyöhön kaikissa kanavissa. Suuremmassa pankissa voimme tarjota myös nykyistä paljon monipuolisempia erityisasiantuntemusta vaativia palveluja kaikille asiakasryhmille, sanoo Puttonen.

Suunnitelman mukaan Luhangan Osuuspankin omistaja-asiakkaat siirtyvät Keski-Suomen Osuuspankin omistaja-asiakkaiksi ja säilyttävät heille kuuluvat oikeudet. Asiakassuhteet jatkuvat entisellään: esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina, eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä pankkien yhdistymisen vuoksi.

Yhdistymisen jälkeen OP Keski-Suomella on noin 130.000 asiakasta ja noin 82.420 omistaja-asiakasta. OP Luhangasta siirtyy OP Keski-Suomeen neljä työntekijää. OP Keski-Suomen henkilöstömäärä on tämän jälkeen 157 henkeä.

Markku Parkkonen