Toimituksen saaman vinkin ja sosiaalisessa mediassa käydyn keskustelun perusteella sekä Leivonmäellä että Tammijärvellä on havaittu ainakin muutamissa kotitalouksissa pesuhuoneen kaakeleissa punertavia tahroja. Asukkaille on tullut mieleen, voivatko tahrat johtua vesijohtoveden rautapitoisuudesta. Sekä Tammijärvelle että Leivonmäelle vesi johdetaan Joutsan Vesihuolto Oy:n verkostosta.

Joutsan Vesihuolto Oy:n toimitusjohtaja Teijo Mäkisen mukaan yhtiön vesijohtovedessä ei ole rautaa.

– Itse asiassa meillä ei ole rautaa edes pohjavedestä pumpattavassa raakavedessä. Veden laatua tarkkaillaan jatkuvasti eri puolilta verkostoa otettavilla näytteillä. Emme ole havainneet minkäänlaisia rautaan tai muuhunkaan liittyvää ongelmaa, mikä selittäisi tällaisia punaisia tahroja, toteaa Mäkinen.

Markku Parkkonen

Tagged with →