Elokuun lopulla Ellivuori Ski Centerin mäkisissä maastoissa kilpailtiin kenties Suomen kovatasoisimmaksi nimetty extreme enduro kilpailu. Kilpailun prologi eli karsinta ajettiin perjantaina, jonka perusteella muodostui lauantain lähtöjärjestys.

Lauantain kahdeksan kilometrin mittaiselle reitille kilpailijat lähtivät kymmenen sekunnin välein. Reitiltä löytyi kaksi väliaikapistettä. Kokonaiskilpailuaika oli neljä tuntia ja se käynnistyi ensimmäisen kilpailijan lähtiessä reitille. Neljän tunnin kuluttua kukaan ei voinut enää lähteä uudelle kierrokselle, vaan väliaikapisteeseen tai maaliin pääsyyn oli aikaa yksi tunti. Saadakseen tuloksen kilpailijan oli saavutettava vähintään yksi tarkastuspiste.

Laskettelurinteen maastossa käyty kilpailu vaatii osallistujalta tahdonvoimaa, sisua sekä sinnikkyyttä korkeuseroissa ja kivikoissa selviytymiseen. Kilpailuun oli mahdollista osallistua enduro- tai motocrosspyörällä, yksin tai kaverin kanssa. Luokkina kilpailussa oli yleinen tai partio 2–3 pyörää.

Mukana partioluokassa olivat Keski-Suomen moottorikerhoa edustaneet, Pauliina ja Henri Rolig sekä Joutsan moottorikerhoa edustaneet Minna ja Kimmo Virtanen. Yhteensä kilpailussa oli mukana seitsemän paria.

SISU Extreme Enduro CC 2021 28.8, Ellivuori.

Partioluokka tulokset:

… 4) Virtanen Minna, Virtanen Kimmo JoMK 00:55:33.289, … 6) Rolig Pauliina, Rolig Henri K-SMK 01:07:18.960.

Jonna Keihäsniemi

Tagged with →