Ilahduttavan runsaasti osallistui Pommin nuoria sunnuntaina 29.8. käytyihin pm-viesteihin Lahdessa. Pitkästä aikaa kisoihin kuljettiin bussilla, koska osallistujia oli sen verran runsaasti.

Mukana oli muun muassa yhdeksänvuotiaiden sukkulaviestijoukkue, johon kuului kahdeksan nuorta lupausta. Joutsan joukkueen kokoonpanossa olleet nuoret juoksijat olivat iältään pääsääntöisesti seitsemänvuotiaita ja siksi vielä kahden vuoden ajan kelpoisia osallistumaan tähän viestimuotoon. Oli hienoa nähdä heiltä liikunnan iloa pursuavia suorituksia.

Yhdeksänvuotiaat pojat juoksivat myös 4×400 m viestin. 11-vuotiaiden tyttöjen viesteissä mukana oli mainio ryhmä, jonka jäsenistä osa on tullut mukaan toimintaan vasta kuluvan vuoden kevään aikana. 15-vuotiaiden tyttöjen sarjan pikaviestissä oli mukana jo aiemmissa kisoissa ja yhteisharjoituksissa rutinoituneita nuoria naisia, jotka ottivat selkeän voiton omassa sarjassaan. Pääosin samoista juoksijoista koostuva ryhmä paransi edellisvuodesta aikaansa yli kaksi sekuntia.

Harmillisesti kaksi joukkuetta jäi juoksusta pois ja Asikkalan joukkue sortui vaihtorikkoon viimeisessä vaihdossa. Tämä ei Joutsan tyttöjen suoritusta muuttanut, viimeiseen vaihtoon tullessa Joutsa oli tasoissa Iitin joukkueen kanssa ja ankkurina olleeseen Veera Reposeen saattoi tässä tilanteessa luottaa.

Joutsalaisjoukkueiden sijoitukset ja juoksijat:

P9 4×400 m: 4) Joutsan Pommi 6.40,94 (Juho Tuominen, Oliver Reponen, Juho Virtanen, Janne Tuominen).

T/P9 sukkulaviesti: 8) Joutsan Pommi 67,99 (Venla Hurri, Oliver Reponen Maire Partanen, Viljo Rossi, Juho Virtanen, Juho Tuominen, Anton Nykänen Àlvarez, Janne Tuominen).

T11 4×50 m: 6) Joutsan Pommi 34,22 (Iida Lavia, Inkeri Saarela, Eevi Oksanen, Vuokko Raittinen).

T11 4×600 m: 5) Joutsan Pommi 10.10,53 (Lavia, Saarela, Oksanen, Raittinen).

T11 4×100 m: 1) Joutsan Pommi 55,21 (Fiona Flink, Elli Lavia, Aada Simola, Veera Reponen).

Mika Sirkka

Yläkkuvassa: Sukkulaviestissä yhdeksänvuotiaiden joukkueesta odottavat viestin alkua vasemmalta Anton Nykänen Àlvarez, Juho Virtanen, Maire Partanen sekä Venla Hurri.

Tagged with →