Kuntalaisia ja ainakin joitakin luottamushenkilöitäkin on Joutsassa huolettanut Oravakiven alueen kohtalo. Kunta osti lähes neljä vuotta sitten noin miljoonalla eurolla Oravakiven alueen, mutta toistaiseksi alueen kehittämisessä ei ole edetty hyviä aikeita pidemmälle. Sekin on monia ihmetyttänyt, että alueelle jätettiin pitkäksi aikaa pystyyn entisen kahvilan ”rauniot” rumentamaan maisemaa.

Nyt kunnassa on kuitenkin tehty uusia avauksia. Kunta on solminut konsultin kanssa sopimuksen alueen markkinoinnista. Sopimuksesta käy ilmi aivan uusia ideoita alueen käyttöön. Sopimuksen mukaan konsultti selvittää mahdollisuuksia ”Nuoli Hub -etätyökylähankkeen rakentamiseksi ja Outlet-toiminnan, tai muun kaupallisen toiminnan käynnistämiseksi.”

Etätyökylä tuntuu äkkiseltään raikkaalta ja jopa toteutuskelpoiselta idealta Oravakiveen. Alueen vahvuuksia ovat hyvät liikenneyhteydet, kaunis rantamaisema sekä ABC-aseman tarjoamat lähipalvelut. Outlet-toiminnalla tarkoitetaan kansanomaisesti sanottuna ”uuden tavaran kirpputoria”. Miksei sellainenkin voisi Oravakivessä menestyä.

Oravakiveen kehitetyt ideat ovat mielenkiintoisia. Toivottavasti näistä syntyy jotain. Ja jos ei synny, kunnassa on syytä siirtyä nopeasti eteenpäin uusiin ideoihin.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.

Kuva: Heikki Utula.

Tagged with →