Eläkeliiton Keski-Suomen piirin keilailumestaruus ratkottiin perjantaina 13.8.2021. Joutsan yhdistyksen joukkue sijoittui hienosti hopealle. Mestaruuden vei Jyväskylän joukkue yhteistuloksella 2487. Joutsan hopeajoukkue Pertti Vesalainen, Pekka Mattila ja Olavi Parkkonen heittivät yhteistuloksen 2330. Pronssisija meni Uuraisten joukkueelle tuloksella 2225. Joutsalaisten menestystä kirkasti Pertti Vesalaisen sijoittuminen henkilökohtaisessa kisassa kolmanneksi.

Joutsan joukkue lähtee tavoittelemaan kultaa koko Eläkeliiton keilailumestaruuskisaan Tampereelle 23-24.8.2021. Viime vuonna voitettu pokaali on kiillotettu ja kaiverrettu, joten toivotaan sen palaavan takaisin Joutsaan.

Eläkeliiton rantaonginnan sekä saappaanheiton paikallistason mestaruuksista kilpailtiin Vallaspellon savusaunoilla 14.8.2021.

Rantaonginnan naisten sarjan kolmen kärki oli Tuula Lindroos 916g, Tuula Alakotila 733 g ja Leena Koukka 541g. Miesten sarjan kolmen kärki oli Usko Rantanen 715g, Kari Kangas 534g ja Tauno Koukka 113g.

Naisten sarjan saappaanheitossa kärkikaksikolle tuli sama tulos, mutta sääntöjen tarkan tulkinnan jälkeen jury vahvisti Tuula Alakotilan voittajaksi tuloksella 10,10 metriä. Hopealle sijoittui samalla tuloksella Ester Nurminen ja pronssia nappasi Anja Salonen tuloksella 9,80 metriä.

Miesten sarjassa saapasta heitti pisimmälle Tuomo Alakotila tuloksella 19,40 metriä, hopealle kiri Raimo Kari 18,30 metriä kantaneella heitolla ja kolmanneksi jäi Heikki Nurminen 9,80 metrin tuloksellaan.

Penkkiurheilijat ja muut asian harrastajat nauttivat kisoja seuratessaan Olavi Höltän muikkuryöppää ja emäntien kattaman kahvipöydän antimia lettuineen ja muine herkkuineen. Eläkeliiton Joutsan yhdistyksestä löytyy osaamista moneen lähtöön, joten iloisessa iltapäivässä kuultiin myös haitarimusiikkia kolmen eri musikantin tarjoilemana.

Maija Salonen

Palkittujen on helppo hymyillä! Vasemmalta Tuula Lindroos, Leena Koukka, Tauno Koukka, Kari Kangas, Tuula Alakotila ja Usko Rantanen.