Paikallinen lintuharrastaja vinkkasi maanantai-iltana Joutsan Myllynkoskella tehdystä lintuhavainnosta. Harrastajan mukaan kyseessä oli kuningaskalastaja, joka on Suomessa harvinainen vierailija. Lintu havaittiin heti ensimmäiselle sillalle mentäessä oikealla, avoveden takana pajun oksilla. Maanantai-iltana muutamat lintubongailijat kävivät sitä kuvaamassa.

Harrastaja epäili tiistai-iltana paikalle saapuvan enemmänkin asiantuntevia bongareita, sillä havainto ilmoitettiin valtakunnalliseen Tiira-palveluun. Kuningaskalastaja oli järjestyksessään 247. lintulaji, joka on havaittu Joutsassa.

Kuningaskalastaja on erityisesti koskipaikoissa viihtyvä ja taitava lentäjälintu. Kuningaskalastaja viihtyy aina veden lähettyvillä ja yleensä se istuu veden päälle kaartuvassa puussa tarkkailemassa ja odottamassa saalistaan.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Näin kuningaskalastaja kyttäsi ja odotti mahdollista saalistaan eilen illalla Myllynkoskella. Kuva: Sirpa Malinen.