Joutsan paikallisravien taika sateettomana tapahtumana piti myös lauantaina synkistä sääennusteista huolimatta. Vaikka Pappisissa satoi kaatamalla, Joutsan raviradalla voitiin kisata kuivalla kelillä. Tähän luotti myös yleisö, jota oli paikalla melko runsaasti.

 Lämminveristen päälähdöstä oli ennakkoon rakennettu kolmen joutsalaisvalmentajan kisaa. Siinä pisimmän korren veti Jouko Pirkkalaisen Minnie the Moocher S luhankalaisen Niko Huuskolan ohjastamana. Se ei kuitenkaan saanut selkäänsä Metsä-Pirkan sponsoroimaa lointa, sillä lähdön voitti Sami Vehviläisen ohjastama kinnulalaistamma Exotic Linda. Minnie the Moocher S sijoittui kolmanneksi. Susanna Purojärven valmentama ja Ville Mikkasen ohjastama kaustislainen tamma La Donna Perfetta oli viides ja Markku Koiviston omistama India Web jätettiin Terho Rautiaisen ohjastuksessa kahdeksanneksi.

 Kylmäveristen päälähdössä entisten joutsalaisten Jukka Halttusen ja Terhi Äikään omistamalla ja Jukan ohjastamalla Haltijalla oli hyvät menestymisen mahdollisuudet. Ne kariutuivat kuitenkin heti lähtölaukkaan. Takasuoralla Haltija oli kuitenkin viidentenä, kun kolme muutakin hevosta laukkasi. Toisella kierroksella Haltija nousi kärkinelikon kantaan, mutta loppukiriin ei enää säästynyt voimia, joten sijoitus oli viides.

Kolmantena lähtönä ajetussa monte-kilpailussa oli mukana kaksi Markku Koiviston hevosta. Niistä Banco des Bordes sijoittui Heidi Kuossarin ratsastamana kolmanneksi sekä Arcadia Tiia Vehviläisen ratsastamana kuudenneksi.

Monte-lähdössä oli kaksi joutsalaisen Markku Koiviston hevosta, joista Banco des Bordes sijoittui kolmanneksi Heidi Kuossarin ratsastamana.

 Neljännessä lähdössä Pasi Haapasaaren ohjastama ja Tarja Neuvosen kanssa omistama ruuna Jäpikäs sijoittui viidenneksi. Sami Vehviläinen ohjasti uuraislaisen Meno-Missin voittoon. Niko Huuskola ohjasti lahtelaisruuna Tristarin tasaisen nousujohteisella ajolla kakkoseksi.

 Paikallisravien yhteydessä Joutsan Hevosystäväinseura palkitsi vuoden joutsalaishevosen. Palkinnon sai neljännen kerran Pasi Haapasaaren omistama Tee Wee Paroni. Se ei kuitenkaan ollut paikalla näissä raveissa.

– Paroni ei ole oikein kesähevonen, koska se kärsii ilmassa olevista pölyistä. Kesäloman jälkeen se palaa taas radoille, kunhan ilmat viilenevät, Pasi Haapasaari kertoi.

Osmo Kuisma

Yläkuvassa: Lämminveristen päälähdössä Niko Huuskolan ohjastama Minnie the Moocher sijoittui kolmanneksi.

Tagged with →