Kuukausi sitten Joutsan Seudun pääkirjoituksessa arveltiin, että Joutsan luottamuspaikkaneuvottelujen tulokset saadaan – perinteiseen tapaan – kuntalaisten tietoon vasta ensimmäisessä valtuuston kokouksessa. Tätä arvioita täytynee pääkirjoitustoimituksen pyytää anteeksi, sillä puolueet tiedottivat tällä kertaa luottamuspaikkaneuvotteluista erinomaisen ripeästi ja avoimesti. Ilmeisesti myös itse neuvottelut sujuivat asiallisessa ilmapiirissä.

Tämä lupaa hyvää alkavalle valtuustokaudelle. Vaalikampanjoiden perusteella saattoi arvella, että kokoomus voisi jäädä yksinäiseen asemaan muita puolueita vastaan. Luottamuspaikkojen jaossa ei kokoomustakaan kuitenkaan näytetä syrjineen, vaan paikat on jaettu tarkkaan puolueiden vaalitulosten mukaan.

Vaalikaudelle lupaa hyvää sekin, että ykköspuheenjohtajiksi valitut keskustan Heikki Kuurne ja Pauliina Maukonen ovat varsin kokeneita kunnallispolitiikan tekijöitä. Lautakuntien puheenjohtajisto on myös pääosin kokenutta porukkaa, tosin kauneusvirheenä voi pitää sitä, että lautakuntien puheenjohtajuuksia jaettaessa ei henkilökohtainen vaalitulos näytä kaikilta osin tulleen huomioiduksi.

Vaaleihin vahvan kriittisellä otteella lähtenyt kokoomuksen Kalle Willman puolestaan pääsee valvomaan viranhaltijoiden ja päätöksentekijöiden toimia tarkastuslautakunnan puheenjohtajana.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.

Tagged with →