Itseään viikonloppujoutsalaiseksi kutsuva Niina Hämäläinen aloittaa Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunnan virkaatekevänä puheenjohtajana 9. elokuuta alkaen. Hämäläinen nousee pestiin liiton varapuheenjohtajan paikalta nykyisen puheenjohtajan Jeremias Nurmelan siirtyessä uusiin tehtäviin.

Hämäläinen opiskelee Tampereen yliopistossa hallintotieteitä ja siirtyy virkaatekeväksi puheenjohtajaksi eduskunnasta pian Tampereen pormestariksi siirtyvän kansanedustaja Anna-Kaisa Ikosen avustajan tehtävästä.

– Liiton virkaatekevänä puheenjohtajana minulla on vaikuttamisen paikka. Uusi tehtävä antaa mahdollisuuden omistautua täysillä rakkaan liiton kehittämiseen. Jo puolitoista vuotta korona on varjostanut sekä opiskelijoiden arkea että meidän opiskelijaliittomme toimintaa ja kulunutta aikaa voi siltä osin kuvata vähintäänkin haasteelliseksi. Näiden Tuhatkunnassa viettämieni vuosien jälkeen en voisi olla valmiimpi tähän tehtävään. Tiedän, että upean jäsenistömme ja osaavan liittohallituksen kanssa pystymme mihin vain, toteaa Hämäläinen liiton tiedotteessa.

Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta (Kokoomusopiskelijat) on vuonna 1960 perustettu poliittinen opiskelijajärjestö. Kokoomusopiskelijat on Kansallinen kokoomus rp:n virallinen jäsenliitto.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Viikonloppujoutsalainen Niina Hämäläinen aloittaa Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtajana 9. elokuuta. Kuva JS Arkisto: Jonna Keihäsniemi.