Luhangan Osuuspankin omistaja-asiakkaille järjestetään ensi viikolla tiedotustilaisuudet Luhangassa ja Toivakassa liittyen pankin suunniteltuun yhdistymiseen Keski-Suomen Osuuspankin kanssa. Luhangan tilaisuus järjestetään ensi tiistaina Luhangan koululla Tammijärvellä.

Päätöksen fuusiosta tekee Luhangan Osuuspankin osalta ylimääräinen osuuskuntakokous 7.9.

Pankkien hallitukset tiedottivat yhdistymisaikeista toukokuun lopulla. Mikäli yhdistyminen hyväksytään molempien pankkien osuuskuntakokouksissa, se toteutuu ensi keväänä. Pankin tiedotteessa luvataan, että yhdistyminen ei aiheuta konttorien sulkemisia eikä henkilöstövähennyksiä.

Sosiaalisessa mediassa käydyissä keskusteluissa on fuusioon suhtauduttu kriittisesti, joten saattaa olla, että osuuskuntakokouksessa tehdään ehdotus fuusion hylkäämisestä.

Mikäli fuusiosta syntyy äänestys, on jokaisella kokoukseen osallistuvalla osuuskunnan jäsenellä yksi ääni. Kokouksessa voi myös edustaa korkeintaan kolmea muuta jäsentä valtakirjoilla.

Markku Parkkonen

Yläkuvassa: Pankkien fuusioaikeesta tiedottivat toukokuussa OP Keski-Suomen toimitusjohtaja Pasi Sorri (takana vas.) ja OP Luhangan toimitusjohtaja Tuomas Puttonen. Edessä vasemmalta OP Keski-Suomen hallintoneuvoston puheenjohtaja Ilkka Terimaa, OP Luhangan hallintoneuvoston puheenjohtaja Martti Pisto, OP Keski-Suomen hallituksen puheenjohtaja Anssi Kuoppala ja OP Luhangan hallituksen puheenjohtaja Tuomo Kärnä.