Lauantaina Mieskonmäessä Sulontalon ovet olivat avoinna kesätapahtuman myötä. Muutaman kirppispöydän lisäksi kävijöillä oli mahdollisuus tutustua esille nostettuihin, vanhoihin koulutauluihin sekä vanhoihin esineisiin. Palveleva kioski henkilökuntineen tarjoili suolaista ja makeaa purtavaa.

Mieskonmäen kyläyhdistyksen puheenjohtaja ja itsekin myyjänä toiminut Minna Kahilampi arvioi, että pienet tapahtumat ovat se juttu, mitä tällä hetkellä uskalletaan toteuttaa. Järjestäjän näkökulmasta hyvin nopealla aikataululla ja varsin pienillä järjestelyillä toteutetut tapahtumat, palvelevat myös kävijöitä, kun tapahtumassa on väljyyttä liikkua suurten ihmismassojen sijaan.

Kirppistapahtuma oli jo toinen tälle kesälle, sillä edellinen oli Sulontalolla muutama viikko sitten. Molemmissa päivissä oli ihmisillä selkeästi Kahilammen mukaan kaksi tavoitetta; tehdä kirppislöytöjä sekä tavata tuttuja turvallisesti siinä sivussa.

– Useimmat kävijät ovat kertoneet, että ovat ajaneet Sulontalon ohi useasti, mutta koskaan ennen eivät ole sisällä käyneet. Samalla kun ihmiset tutkivat paikkoja, teki osa myös kirppislöytöjä. Siinä sivussa sitten vaihdettiin kuulumiset tuttujen kanssa, tuumaa Kahilampi.

Kirppispöytien lisäksi Sulontalolla oli esillä vanhoja esineitä ja koulutauluja.

Perinteiset syyspäivälliset jäävät tänä vuonna pitämättä, sillä minkäänlaista riskiä ei kyläyhdistys halua ottaa.

– Haluamme mennä terveys edellä kaikessa toiminnassa. Päivällisten järjestäminen olisi niin iso prosessi, että emme halua heittää työtä hukkaan, mikäli tilanne pahenisi ja rajoitukset kiristyisivät. Ruokailu sisätiloissa ison porukan kesken ei nyt ole hyvä idea, summaa Kahilampi.

Täysin tyhjältä ei kyläyhdistyksen kalenteri kuitenkaan syksyllä näytä, vaan elokuun viimeiselle viikonlopulle on suunnitelmissa ulkotapahtuma. Nuorilta lähtenyt idea koko kylän yhteisistä venetsialaisista on ottanut tuulta alleen varovasti.

– Meillä jäi juhannuksena kokko polttamatta, joten venetsialaisissa se voitaisiin polttaa. Tietysti täytyy huomioida lupa-asiat, metsäpalovaroitukset ja muut toimenpiteet, mutta tällaista on suunnitteilla, valaisee Kahilampi.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Aamu Kahilampi (toinen vas.) pyöräytti onnenpyörää yhdessä pappansa Ari Kahilammen kanssa. Sanni Nieminen (oik.) seuraa suoritusta.