Lauantaina Maapirtillä vietettiin Heinähulinoita helteisessä säässä. Paikalle oli saapunut mukavasti myyjiä, joiden suoramyyntipöydistä kotiin viemisiksi oli tarjolla muun muassa kananmunia, käsitöitä, lankaa sekä taidetta. Hulinoista vastasi Joutsan itäinen maa- ja kotitalousseura, jonka kahviossa hälinää riitti heti alkuminuuteista lähtien.

– Meillä on muikkuryöppää tehtynä 20 kiloa ja lisäksi puhkottuja muikkuja saatiin myyntiin 40 kiloa.  Kyllä kävijämäärä yllätti täysin, emme ihan näin hurjaa ryntäystä osanneet odottaa. Näyttää siltä, että kalat kyllä loppuvat kesken, mikä on tietysti positiivinen ongelma, totesi ryöppää annostellut seuran puheenjohtaja Kari Lahtela puolenpäivän aikaan.

Koronaepidemian vuoksi seuran toiminta on ollut hyvin hiljaista. Keväällä pidetyt tukkitalkoot onnistuivat mainiosti ja paikkasivat Lahtelan mukaan hieman tapahtumista syntynyttä tulovajetta.

– Onhan tämä ollut melkoista aikaa. Maapirtin varauksia ei juurikaan ole ollut, mutta muutamia on tehty tulevalle syksylle. Perinteisen Kolmen tenorin konsertin aiomme näillä näkymin pitää syyskuussa, elleivät rajoitukset muutu radikaalisti. Pikkuhiljaa tässä normaalia kohti toivottavasti palaillaan, kertoi Lahtela.

Joutsan itäisen maa- ja kotitalousseuran puheenjohtaja Kari Lahtela (oik.) oli positiivisesti yllättynyt kävijämäärästä, joskin hän epäili muikkujen loppuvan kesken päivän.

Marjotaipaleen mökkiläinen Helena Kuitunen oli perheensä kanssa hulinoilla nyt toista kertaa. Helsingissä asuva Kuitunen toteaa pienissä kylätapahtumissa olevan tunnelmaa, joka oli aistittavissa myös Maapirtillä. Perheen nuorimmaiselle Kuitunen olisi kaivannut kotieläimiä ja vanhoja koneita, joita tällä kertaa ei tapahtumassa ollut. Kirppistelyä harrastava Kuitunen ei joutunut lähtemään hulinoista mökille tyhjin käsin, sillä hän löysi Muumi-kirjan lapselle seuran kirppispöydästä.

– Tällaisia tapahtumia tarvitaan, koska ne ovat kivaa piristystä seutukunnan asukkaille ja vieraille. Täällä myös tapaa tuttuja, niin mökkinaapureita kuin miehen metsästyskavereita. Halutaan myös tukea paikallista, niinpä ostettiin ja nautittiin letut kahviosta, kiteytti Kuitunen.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Maapirtin Heinähulinoihin saapui väkeä runsaasti tekemään löytöjä, tapaamaan tuttuja sekä nauttimaan tunnelmasta.

Paikallisten suoramyyntipöydissä riitti kävijöille valinnanvaraa.

Tagged with →