Kauden suurin yleisurheilutapahtuma Youth Athletic Games käytiin Lappeenrannassa viikonloppuna yli 1.100 osallistujan voimin. Joutsan Pommista mukana olivat Luukas Kemppainen, Veera Reponen, Benedict Seppälä, Rico Sievänen sekä Valtteri Virtanen. Kaikki tekivät kesän parhaita tuloksiaan ja ennätyksiäkin syntyi kaikkiaan viisi kappaletta. Tuloksellisesti parhaiten menestyi Benedict, joka osallistui kolmeen lajiin, voitti niistä kaksi ja oli yhdessä pronssilla. Voitoista ensimmäinen tuli perjantaina keihäästä uudella upealla ennätyksellä 63,43. Benen ylivoimaa tässä kuvasi se, että kakkoseksi sijoittunut Valkealan Juho Soikkeli heitti välineen kaksitoista metriä lyhyemmälle. Sadalla metrillä kolme joutsalaista selvisi finaaleihin. Veera Reponen ensimmäisenä T15 sadalla metrillä. Hän sijoittui siinä neljänneksi kauden parhaalla ennätyskelpoisella ajallaan 12,99. Suoritus on hieno tässä kilpaillussa lajissa. Alkueriä tytöillä oli kaikkiaan seitsemän.

Rico Sievänen juoksi alkuerässä jälleen ennätyksensä ja varsinkin lähtö Ricolla on erinomainen! Luukas Kemppainen juoksi itsensä finaaliin ja sijoittui siinä kahdeksanneksi uudella kesän kärkituloksellaan. Vauhti tuntuu mukavasti kiihtyvän kohti elokuun tärkeimpiä kisoja. Valtteri Virtanen juoksi komealla askeleellaan P15 -sarjan alkueränsä kakkoseksi uudella ennätysajallaan 12,06. Ennen finaalia nivusessa tuntui pientä kiristelyä ja loppukilpailussa juoksu sitten loppuikin n. kaksikymmentä metriä ennen maalia. Valtteri hölkkäsi maaliin kahdeksantena.

Bene voitti alkueränsä lopussa rennosti lasketellen, joten odotukset olivat finaaliin korkealla. Siinä juoksu oli hyvin tasainen ja lopussa pieni kangistuminen mahdollisti kahden kovan kilpakumppanin pääsyn ohitse. Mainio suoritus kuitenkin jälleen.

Sunnuntaina viikonlopun askeleet alkoivat hiljalleen jo painaa. Siitä huolimatta Luke ja Rico tekivät hyvät juoksut 200 metrin alkuerissä. Lukelle tuloksena kauden paras aika ja Ricohan ei ole tätä matkaa vielä koskaan aiemmin juossutkaan. Benellä oli pieniä askelmerkkihuolia sekä pientä kipua sääressä ennen pituuskisaa ja sen aikana. Kylmähoito auttoi riittävästi ja sen aikana Bene näki kuinka kaksi hyppääjää meni hänen editseen tehden samalla ennätyksensä ja kauden uudet kärkitulokset. Tästä sisuuntuneena Bene hyppäsi viidennellä kierroksella uuden ennätyksensä 588, joka riitti kilpailun voittoon.

Ensi vuonna nämä kisat järjestetään Lahdessa. Koska sinne on lyhyt matka, voisi nyt jo kannustaa mahdollisimman monia junioreita lähtemään silloin mukaan!

Mika Sirkka

Kuvassa vasemmalta Valtteri Virtanen, Rico Sievänen, Benedict Seppälä ja Luukas Kemppainen.