Eilen keskiviikkona Joutsassa Vuorikankaantiellä syttyi maastopalo. Palon havaitsi palotähystyslento ja pelastuslaitos sai ilmoituksen maastopalosta noin yhden aikaan iltapäivällä. Paloalue oli kooltaan 100 x 150 metriä ja sammutustyöt kestivät joitakin tunteja.

Samoihin aikoihin Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta maastopalosta Hartolan Haranmäenkankaalla, aivan Joutsan rajalla. Paikalle hälytettiin useita yksiköitä Keski-Suomesta ja Päijät-Hämeestä. Pelastuslaitos sai palon rajattua noin kahden hehtaarin alueelle. Palon sammutustyöt jatkuivat usean yksikön voimin pitkälle yöhön. Yksi yksikkö jäi alueelle vartioon.

Hankala maasto sekä palopaikan syrjäinen sijainti vaikeuttivat sammutustöitä. Sammutusletkuja vedettiin metsän läpi palopaikalle muutamien metrien edestä ja apuna oli myös puolustusvoimien helikopteri. Torstaiaamuna pelastuslaitos palasi paikalle keräämään sammutusvälineistön.

Tagged with →