Keskiviikkoiltana Leivonmäen urheilukentällä pidettiin järjestyksessään jo kolmannet leikkimieliset kyläkisailut. Leivonmäki-Seuran organisoimaan kisaan oli kutsuttu 4–5-henkilön joukkueita ympäri Joutsan seutukuntaa. Yksi joukkue perui tulonsa sairastapauksen vuoksi, joten mestaruus ratkottiin tänä vuonna kuuden joukkueen voimin.

Lajeina olivat köydenveto, tikanheitto, kasvien tunnistus, jalkapallokroketti, vauhditon pituushyppy, tietovisa, vanhojen esineiden tunnistus, golfputtaus tarkkuudella, ketjun heitto sekä viimeisenä juuri näitä kilpailuja varten suunniteltu ja etukäteen testiryhmällä testattu tikanheittohiihto.

Ylivoimaiseksi voittajaksi peräti seitsemällä lajivoitolla kiilasi itsensä Leivonmäen Pyry jo toista vuotta putkeen. Toiselle sijalle ylsi Joutsan Seudun Pallo ja kolmanneksi Luhangan joukkue. Neljäs oli Nisula, viides Tiistai Team ja viimeiselle sijalle jätettiin tällä kertaa Kukko Racing ry.

Kilpailun puuhamies Kari Gylden oli kilpailujen jälkeisenä päivänä hyvillä mielin.

– Kilpailut sujuivat mukavasti ja rennosti, harmillisesti yleisöä oli varsin vähän paikalla. Tätä täytyy kehittää ensi vuoden kisoihin, joihin on tavoitteena saada yhteensä 12 joukkuetta mukaan. Mielellämme laajennamme osallistumisaluetta Hartolan ja Kangasniemen suuntiin. Ehkä jonkinlainen haastamiskäytäntö voisi olla toimiva, pohdiskeli Gylden.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Joutsan Seudun Pallo kiskaisi hienon tuloksen köydenvedossa sijoittuen kokonaiskilpailun toiseksi.

Katso lisää kuvia kisaillasta:

Kisailun huipensi tikanheittohiihto, johon joukkueiden lähtöjärjestys arvottiin. Ensimmäisenä radalle lähti Nisulan joukkue, takana ajanottajana Kari Gylden (oik.).
Tiistai Teamin taidonnäyte jalkapallokriketissä.
Leivonmäen Pyry nappasi peräti seitsemän lajiosakilpailuvoittoa, tässä vuorossa vanhojen esineiden tunnistus.
Luhangan joukkueen Eero Aro heittää ketjuja muiden joukkuelaisten seuratessa tarkkaavaisesti taustalla.
Kukko Racingin yhteistyö sujui mallikkaasti tikanheittohiihdossa.