Joutsan keskusta täyttyi moottoripyöristä lauantaina, kun Joutsa Chopper Show otti jälleen vakiintuneen paikkansa moottoripyöräharrastajien tapahtumakalenterissa. Tapahtuman järjestäjä Tomi Avikainen olikin tyytyväinen päivän kulkuun, sillä ennakkojärjestelyjä oli tehty epävarmoissa tunnelmissa.

– Koronarajoitusten takia oli pitkään epävarmaa, voiko tällaista tapahtumaa edes järjestää. Järjestelyihin ja mainontaan ei uskaltanut paljoa panostaa, sillä kukaan ei olisi maksanut tappioita, jos tapahtuma olisi pitänyt perua, Tomi Avikainen sanoo.

Kävijöitä olikin hänen mukaansa vähänlaisesti monestakin syystä.

– Nyt kävijöitä oli noin tuhat, kun normaalisti heitä on ollut 1.000–1.500 kelistä riippuen. Tänään Joutsassa aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, mutta joka puolella ympärillä oli sadekuuroja. Esimerkiksi Tampereen suunnalla oli ukkosta, mikä sai moottoripyöräilijät epäröimään tien päälle lähdön kanssa. Osasyyllinen oli varmaan myös korona. Osa ihmisistä välttelee edelleen massatapahtumia, vaikka tämä olikin ulkoilmatilaisuus, jossa pystyi pitämään turvavälejä, Tomi Avikainen toteaa.

Myös auton voi chopata persoonallisesti, kuten tälle VW-kuplalle on tehty.

 Kokonaisuutena hän on kuitenkin tyytyväinen.

– Matkustusrajoitusten takia ulkomaalaiset vieraat jäivät nyt pois, mutta kävijöitä oli joka puolelta Suomea. Se osoittaa, että Joutsa Chopper Show on vakiinnuttanut paikkansa kesätapahtuimien joukossa. Nyt voikin hyvillä mielin valmistella yhdeksättätoista showta sekä sen jälkeen jotain erikoista kahdenteenkymmenenteen juhlatapahtumaan.

Osmo Kuisma

Ylimmässä kuvassa: Eräs yleisöä eniten kiinnostanut mestariteos näyttelyssä oli kahdella peräkkäisellä V2-moottorilla varustettu kiihdytyspyörä.

Pitkäkeulat ovat aina, edelleen ja taas muodikkaita choppereita.
Chopper Show näkyi jälleen Joutsan liikenteessä, vaikka kävijämäärä ei noussutkaan huippuvuosien tasolle.

Tagged with →