Jo järjestyksessään 18. Joutsa Chopper Show tuo jälleen tulevana lauantaina Joutsan kirkonkylälle moottoripyöräkansaa sankoin joukoin. Varsinainen rakennettujen moottoripyörien näyttely pidetään taajaman ytimessä sijaitsevan Valkoisen kartanon piha-alueella, johon näyttelyn puuhamies Tomi ”Lävi” Avikainen odottaa saapuvaksi 100–150 näytteilleasettajaa. Myös muuta moottoripyöräkansaa on Lavikaisen mukaan odotettavissa runsaasti varsinaisen näyttelyalueen ulkopuolelle.

– Viime vuonna Joutsan tapahtuman kanssa samalle päivälle osui muistaakseni lähes parikymmentä muutakin näyttelyä, sillä Suomi avattiin kyseisenä viikonloppuna yleisötapahtumille koronaepidemian vuoksi. Niinpä koronatilanteen myötä viime vuonna tapahtuma pidettiin vasta elokuun alussa, mutta tänä vuonna palattiin normaaliin aikatauluun eli heinäkuun puolen välin paikkeille. Tänä vuonna ainakaan meillä ei ole tiedossa, että jossain olisi päällekkäin näyttely, toteaa Avikainen.

Luokkina näyttelyssä ovat Chopper, HD Chopper, Custom, Classic Custom, Cafe racer/Flat track, Hot rod/Custom Car, Bicycle ja Jury´s Choice. Pääsymaksullisella näyttelyalueella on yleisöäänestys, jossa kolmesta suurimmasta luokasta palkitaan kolme eniten ääniä saanutta sekä muista luokista yksi eniten ääniä saanut.

Näyttely on auki yleisölle kartanon pihapiirissä lauantaina viisi tuntia puolestapäivästä eteenpäin. Tapahtuman musiikista vastaa J, D & Coke sekä DJ GrooveMaster J.

– Luotan ihmisten järkevyyteen, että paikalle tullaan vain terveenä ja muistetaan turvavälit sekä hygienia. Eiköhän tästä kiva kesätapahtuma saada jälleen aikaiseksi, kun toimitaan jokainen vastuullisesti, summaa Avikainen.

Jonna Keihäsniemi

Joutsa Chopper Show kokoaa moottopyöräkansaa jälleen Joutsan taajaman ytimeen tulevana lauantaina. Kuva JS Arkisto.