Luhangan sahtimestari vuosimallia 2021 on Jyrki Heinonen. Pitäjän sahtimestaruuskisat pidettiin kirkonkylällä juhannuksen aatonaattona. Kuvassa kisan tuomarit: Jarmo Lindberg (vas.), Antti Konster, Tapio Niemi, Heikki Kosonen ja Kalle Suomala. Voittajasahti oli tehty kolme viikkoa ennen kisoja. Ohramaltaiden lisäksi valmistukseen oli käytetty ruisrouhetta ja vähän Tuoppi-mallasta. Tuomarit kehuivat sahdin väriä. Maku oli tuomariston mielestä lempeän mieto. Jyrki Heinonen kertoi tehneensä sahtia noin 15 vuotta. Toiseksi tiukassa kisassa tuli Niilo Ahonen ja kolmanneksi äskettäin Luhankaan muuttanut Tero Toivonen, joka voitti viime vuonna Joutsan sahtimestaruuden. Neljänneksi tuli viime vuoden mestari Raimo Heinonen ja viidenneksi jäi tällä kertaa Vesa Saari. Kisan voittaja edustaa Luhankaa Sahdinvalmistuksen SM-kisoissa Jämijärvellä 7.8.

Markku Parkkonen

Tagged with →