Joutsassa järjestetään tänä syksynä jälleen Elämänkaarijuhla. Valtakunnalliselle vanhustenviikolle ajoitettu juhla järjestetään perjantaina 8. lokakuuta ja paikkana on tuttuun tapaan Joutsan yhtenäiskoulu.

Juhlan järjestää Joutsan kunnan vanhus- ja vammaisneuvosto yhdessä muun muassa Eläkeliiton Joutsan yhdistyksen Apusten, kunnan kotihoidon ja Joutsan Palvelukodin kanssa. Lisäksi mukana on yhtenäiskoulun oppilaita.

Kyse on jo viidennestä Elämänkaarijuhlasta. Ensimmäisen kerran juhla järjestettiin syksyllä 2016 ja sen jälkeen se on järjestetty vuosittain, kunnes koronapandemia keskeytti perinteen viime syksynä.

Elämänkaarijuhla on tullut tunnetuksi lämminhenkisenä, sukupolvet yhteen kokoavana tapahtumana. Tänä vuonna juhlan teemana on luonto.

Elämänkaarijuhlan ohella Joutsan vanhus- ja vammaisneuvosto järjestää tänä syksynä toisenkin tapahtuman, jonka ajatuksena myös on sukupolvien kohtaaminen. Syyskuun lopussa Leivonmäellä järjestetään koululaulutapahtuma, jossa lapsille kerrotaan entisistä koululauluista. Vanhus- ja vammaisneuvosto järjestää tapahtuman yhteistyössä muun muassa Seppo Pänkäläisen ja Eläkeliiton Leivonmäen yhdistyksen kanssa.

Tarja Kuikka

Kuva: JS Arkisto/ Tarja Kuikka