Joutsan seudun sydänyhdistys aloitti toukokuussa Sydänkahvilan verkossa ja kesäkuussa rajoitusten lievennettyä yhdistys järjesti kaksi ulkotapahtumaa. Kesäkuun alkupuolella yhdistys järjesti kaikille avoimen hyvinvointitapahtuman Pohvinpuistossa ja viime viikolla Sydänkahvila pidettiin Leivonmäen kansallispuistossa, Selänpohjan parkkialueella.

Molempien päivien ohjelmassa oli muun muassa puistojumppaa, terveysmittauksia sekä turvallisuustietoa kodin turvallisuudesta sekä kyläturvallisuudesta. Verenpaine, verensokeri ja heart2save-mittaukset kiinnostivat kävijöitä, sillä ilmaisiin terveysmittauksiin kertyi ajoittain väkeä jonoksi asti. Pohvinpuistossa halukkaat pääsivät testaamaan painantaelvytystä sekä sydäniskurin käyttöä elvytysnukella. Selänpohjassa taasen Kalevi Puttonen kertoi Selänpohjan historiasta ja kansallispuiston maastosta.

– Lämmin keli karsi tulijoita, mutta paikalla olleet saivat hyvää tietoa ja tapahtumat olivat kävijämääriin nähden hyvät. Selvästi ihmiset on kaivanneet toimintaa ja jatkossa mahdollisesti ainakin ulkotapahtumia pyritään järjestämään, kertoi sydänyhdistyksen puolesta tapahtumissa mukana ollut Niina Kangas.

Joutsan yhdistyksen lisäksi molempia tapahtumia oli toteuttamassa Keski-Suomen Sydänpiirin ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun Auttavat kylät ja Sydämen asialla -hankkeet. Sydänkahvilan toiminta jatkuu elokuussa Teamsin kautta.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Leivonmäellä Selänpohjan parkkialueella pidetyssä Sydänkahvilassa kävi viime viikon torstaina mukavasti porukkaa helteestä huolimatta.