Joutsan kunnan ylläpitämiin ikäihmisten palvelukeskuksiin sekä muutamiin muihin ikäihmisille suunnattuihin kunnan toimintoihin hankintaan uusia toimintakyvyn ylläpitämiseen tarkoitettuja laitteita. Seniorikuntosalin vanhan kiertolaitteen tilalle hankitaan monikäyttöisempi vatsa- ja selkälihasten harjoittamiseen tarkoitettu laite ja lisäksi osaan salin laitteista uusitaan pehmusteita ja päällisiä.

Palvelukeskus Jouseen, Palvelukeskus Huuponhoviin sekä päivätoimintaan hankitaan puolestaan yhdet crosstrainerit lisävarusteineen. Kyse on istuma-asennossa käytettävistä laitteista, jotka aiotaan sijoittaa palvelukeskuksissa asukkaiden yhteisiin tiloihin ja päivätoiminnassa seniorikeskuksen kokoontumispaikkaan.

Mainituista kohteista pyydettiin kunnassa aiemmin tarjous. Viime viikolla kokoontunut perusturvalautakunta hyväksyi saadun tarjouksen ja hyväksyi myös siitä koituvien 20.910 euron kustannusten maksamisen Reino Järvisen rahaston varoista.

Tarja Kuikka