Maanantain 14.6.2021 Itä-Hämeessä oli Joutsan kokoomuksen ehdokkaan kohdalle merkitty, että hän oli sitoutumaton. Lainaus lehdestä: ”Kolmatta sijaa kisassa pitää sitoutumattomien Kalle Willman (109 ääntä), joka oli ehdolla kokoomuksen listalla ja jota ilman kokoomuksen äänisaalis olisi romahtanut edellisvaaleista”.

Sitten jatkuu kunnan arvostelu. Hänen mielestään vaalitulos todistaa, että valta hajaantuu. Hän aikoo pitää esillä erityisesti päätöksenteon avoimuutta.

Esittelyt on saatava kuntoon. Kunnassa on jatkuvasti se ongelma, että päätökset valmistellaan puutteellisesti ja tietoa salataan, hän kommentoi. Keneltä salataan?

Olen jo aikaisemmin kirjoittanut tästä asioiden käsittelyjärjestyksestä, miten se sujuu kunnassa. Kunnanjohtaja tekee esityksen kunnanhallitukselle, joka käsittelee sitä. Jos esityksestä tulee muutoksia, niin joko kunnanjohtaja muuttaa esitystä tai, jos ei se riitä niin kannatetuista muutosesityksistä suoritetaan äänestys, jonka tulos tulee kunnanhallituksen päätökseksi.

Pitkään on ihmetyttänyt Willmanin kirjoitukset paikallislehdessä, joita tutkiessani en ole löytänyt yhtään positiivista kirjoitusta kunnasta ja suurelta osin henkilöstöstä. Tuntuu siltä, että hän ei nytkään huomioi omia äänestäjiään, joilta hänen pitäisi saada mahdollisia tietoja mitä he haluavat. Joutsan kokoomus sai näissä vaaleissa valituille yhteensä 425 ääntä ja koko valtuusto 2061 ääntä. Tällainen henkilö voi saada kunnanvaltuustossa varsin sekavan tunnelman. Jos hän luottaa ulkopuolisten lähteiden neuvonpitoon, niin se vie pohjan hyvältäkin valtuustolta.

Nyt kuultiin keskushallinnosta lähtevästä pätevästä henkilöstä, joka ei sopinut Kalle Willmanille ja samaan aikaan kuntaan on tullut kaksi hänen tekemää valitusta, jotka eivät aiheuta mitään. Toivoisin, että kunnanvaltuusto käsittelisi ko. henkilön suhtautumista yhteisten kunnan asioiden ajamiseen. Ei riidalla ja lakikirjojen lukemisella ja pilkkujen viilaamisella mihinkään päästä, vaan tehdään kunnasta epäkiitollinen kohden työpaikan hakijoillekin!

Koskaan aikaisemmin minun yli neljänkymmenen vuoden aikana kokoomuksessa ei ole ollut tällaista kirjoittelua ja valituksia.

Ehkä henkilö pyrkii Joutsan Seudussa olleen kirjoituksen mukaan valtioneuvostoon antamaan tietoja, miten asioita hoidetaan!

Toivotan kaikille hyvää kesää ja valtuustolle työrauhaa ja hyviä päätöksiä meille kaikille!

Rauno Ahola
entinen autoilija

Puheenvuoro-palstan kirjoitukset ovat Joutsan Seudun lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tagged with →