Keski-Suomen seututerveyskeskus avaa huomenna koronarokotuksen ajanvarauksen 37–39-vuotiaille perusterveille. Rokotusvuorossa ovat siis huomisesta eteenpäin yli 37-vuotiaat perusterveet sekä yli 16-vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat.

Seututerveyskeskus ilmoitti jo aiemmin, että sähköiseen ajanvaraukseen avataan huomenna pieni määrä uusia rokotusaikoja. Uusia rokotusaikoja avataan sitä mukaa, kun rokotteita saadaan lisää. Eilen seututerveyskeskus ilmoitti, että senhetkisen tiedon mukaan lähes kaikki heinäkuun aikana saatavat rokotteet menevät tehosterokotuksiin, joihin ajat on annettu jo etukäteen.

Koronarokotusaikoja suositellaan varaamaan ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta. Jos tämä ei ole mahdollista esimerkiksi pankkitunnusten puuttumisen takia, voi soittaa seututerveyskeskuksen koronarokotuksen ajanvarauspuhelimeen. Rokotusaikoja ei anneta vastaanotoilta eikä terveysasemien päivystyksestä.

Tarja Kuikka