Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna ammuttiin Mikkelin Kyrönpellon ampumaradalla Nordic Steel Challenge -kisan suomenmestaruuskilpailut. Kyseessä on nopeusammuntakilpailu, jossa ammutaan kahdeksan eri rastia, joissa maaleina toimivat viisi erikokoista metallimaalitaulua etäisyyksien vaihdellessa 6,4 metrin ja 32 metrin välillä. Tuloksena toimii aika, joka mitataan ammutuista laukauksista ja nopeimman kokonaisajan ampunut voittaa.

Osumatta jääneistä maaleista lisätään tulokseen 3 sekunnin sakko, ohilaukauksista ei sakoteta, mutta niihin käytetty aika luonnollisesti kasvattaa kokonaisaikaa ja heikentää siten tulosta. Rastit ammutaan rastiohjelmasta riippuen viisi tai neljä kertaa ja neljä tai kolme nopeinta aikaa huomioidaan kokonaistuloksessa. Kilpailun minimilaukausmäärä on 195, mutta tyypillisesti määrä on luokkaa 250–300 ohilaukausten myötä.

Mikkelissä kokonaiskilpailun nopeimman ajan ampunut käytti keskimäärin 2,27 sekuntia viittä osumaa kohti. Lajia ammutaan useilla eri asetyypeillä ja eri luokissa, esimerkiksi pistooli avotähtäimillä ja pienoiskivääri optisilla tähtäimillä. Mikkelin kilpailussa luokkia oli yhteensä 11 ja suorituksia eri luokissa yhteensä 171.

Joutsan seutukunnan ampujista kilpailuun osallistui Keski-Suomen Ampujia edustava Kari Laitinen, joka voitti Suomen mestaruuden pienoispistoolin avotähtäinluokassa ajalla 114,19 sekuntia. Lisäksi hän oli neljäs pienoiskiväärin optiset tähtäimet -luokassa ajalla 83,85 sekuntia jääden pronssista 0,52 sekuntia ja seitsemäs pistoolikarbiini optiset tähtäimet -luokassa ajalla 83,96 sekuntia.

Lisäksi kilpailuun osallistui niin ikään Keski-Suomen Ampujia edustava Joutsan seutukunnalta lähtöisin oleva Jarno Lehtinen, joka voitti pistoolikarbiini avotähtäimet -luokan ajalla 115,25 sekä sijoittui 14:nneksi pienoiskivääri optiset tähtäimet luokassa ajalla 94,91 sekuntia.

Molemmat ovat harjoitelleet Luhangan Ampujien Laidonkankaan radalla, jossa on erinomaiset puitteet tämänkin ampumaurheilulajin harrastamiseen.

Tuloksia:

Pienoispistooli avotähtäin: 1) Kari Laitinen KSA 114,19 s, 2) Antti Seppänen KUAS 121,38, 3) Lauri Paju MA 132,03.

Pistoolikarbiini avotähtäin: 1) Jarno Lehtinen KSA 115,25, 2) Kristian Poikonen KUAS 121,29.

Pienoiskivääri optinen tähtäin: …, 4) Kari Laitinen KSA 83,85, …, 14) Jarno Lehtinen 94,91.

Pistoolikarbiini optinen tähtäin: …, 7) Kari Laitinen KSA 83,96.

Markku Parkkonen

Tagged with →