Kesäkuun ensimmäisenä torstaina Joutsan kirkossa vietettiin seurakunnan ansiomerkkien jakamisen juhla. Alun perin tilaisuus oli tarkoitus järjestää viime vuonna Joutsan seurakunnan täyttäessä 160 vuotta, mutta koronatilanteen vuoksi juhlaa siirrettiin lopulta vuodella eteenpäin.

Kirkkoherra Tuula Leppämäki avasi tilaisuuden toteamalla, että nyt jaettavat huomionosoitukset ovat vain kasvattaneet merkitystään koronavuoden aikana. Samoilla linjoilla oli myös juhlapuheen pitänyt Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulin johtamisen ja jumalanpalveluselämän asiantuntija Jukka Helin. Helin painotti työntekijöiden, luottamushenkilöiden ja vapaaehtoisten merkitystä poikkeuksellisessa ajassa.

– On ollut hienoa seurata, kun seurakunnan vastuunkantajat ovat ottaneet osaa tehtäviin, joita seurakunnan elinvoimaisuuden ylläpitäminen vaatii. Te olette jokainen osa isompaa yhteisöä, totesi Helin.

Helin nosti esille koko kirkon yhteisen uuden ovet auki– strategian, jonka mukaan seurakunnan tavoitteena on toteuttaa tulevaisuudessa yhä vahvempaa yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa.

– Seurakunta voi ja sen pitää mennä mukaan toimintaan, jota joku toinen taho organisoi. Yhdessä saamme varmasti enemmän hyvää aikaiseksi. Näin olemme tehneet jo tänä poikkeuksellisena aikana, ovia on avattu, kiteytti Helin.

Luottamushenkilöille jaetut ansiomerkit (mukaan laskettu vuodet Luhangan ja Leivonmäen kappeliseurakunnissa)
30 vuotta: Pekka Hytönen, Aimo Ruuth.
20 vuotta: Markku Huuskola, Niilo Nieminen, Pirkko Vilkman.
10 vuotta: Raija Helenius, Teuvo Jaakkola, Hanne Laitinen, Markku Malin, Mervi Nicklén, Aila Niinikoski, Pertti Seimola, Anna-Marja Vilander.

Seurakuntatyön ansiomerkit
30 vuotta: Aki Rämö.
20 vuotta: Annukka Nuto, Juha Nieminen, Oksanen Annika, Milja Urkko.
10 vuotta: Tuula Leppämäki, Nina Siitari.

Ansiomerkkien lisäksi tilaisuudessa haluttiin muistaa huomionosoituksilla niitä vapaaehtoisia, jotka ovat nousseet korona-aikana esille.

Palkitut vapaaehtoiset: Sinikka Hytönen ja Raija Mykkänen (sukkapiiri), Eila Virtanen (monipuolista talkootoimintaa Luhangassa), Pirjo Mäkinen (aamiainen), Pasi Olkkonen ja Mikko Pylvänäinen (digiloikka).

Jonna Keihäsniemi

Paikalla olleet seurakunnan ansiomerkin saaneet luottamushenkilöt ja työntekijät kokoontuivat yhteiskuvaan kirkon portaille juhlan päätteeksi.