Kuntavaalien kampanjat ovat juuri nyt loppukirivaiheessa, kuten paikallislehden sivuiltakin on nähtävissä. Kovin repiväksi tai värikkääksi vaalitaisto ei ole tällä kertaa mennyt, mikä johtunee ainakin osin koronaepidemian aiheuttamista rajoitteista.

Oikeusministeriön ennakkoäänestystilaston mukaan viime sunnuntaihin mennessä joutsalaisista äänioikeutetuista oli uurnilla käynyt jo 1.070 henkeä eli 28,7 prosenttia. Luhangassa vastaavat lukemat olivat 166 henkeä ja 26,7 prosenttia. Luhankalaiset ovat siis olleet aavistuksen joutsalaisia vähemmän liikkeellä vaaleissa. Oletettavasti luhankalaisten tilanne kohenee lopullisissa tuloksissa, sillä perinteisesti äänestysaktiivisuus on Luhangassa ollut huippuluokkaa.

Tilastosta ilmenee sekin, että naiset ovat lähes kaikkialla – myös Joutsassa ja Luhangassa – olleet miehiä aktiivisempia äänestäjiä.

Kaikkien kannastaan epävarmojenkin äänestäjien kannattaa nyt käyttää äänioikeuttaan ja osaltaan antaa näkemyksensä kuntien kehityssuunnista. Seuraava mahdollisuus on vasta neljän vuoden päästä.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.

Tagged with →