Joutsan kylillä on toukokuussa pyörillä liikkuneita alakouluikäisiä lapsia seurannut tuntematon henkilö. Henkilö oli lähtenyt seuraamaan yhtä lasta ja hypännyt poliisin saaman tiedon mukaan vaaleaan autoon.

Viime viikolla poliisi sai tiedon samanlaisesta tapauksesta. Kylillä liikkunutta alakouluikäistä lasta oli sanallisesti uhkaillut mieshenkilö, jonka nähtiin nousseen tummaan autoon. Nuorten keskuudessa on liikkunut huhuja, että joku olisi väkivalloin yritetty ottaa auton kyytiin, mutta poliisin mukaan tämä ei ole totta.

Poliisista kerrotaan, että tilanteet on huomioitu ja tilannetta seurataan. Poliisi on saanut vinkkejä asiaan liittyen, mutta tekijän henkilöllisyyttä ei vielä ole saatu selvitettyä. Poliisi painottaa, että erityisesti lapseen tai nuoreen kohdistuvasta uhkailusta tai ahdistelusta tulee ilmoittaa matalalla kynnyksellä pikimmiten poliisille. Mikäli auton rekisterinumero on mahdollista poimia talteen, auttaa se poliisia tilanteen tutkimisessa. Lisäksi poliisi haluaa vielä muistuttaa lapsia ja nuoria, että kenenkään tuntemattoman kyytiin ei pidä nousta ja jos joku uhkaa, on hyvä huutaa apua kovaa ääneen.

Tagged with →