Sunnuntaina alkuillasta poliisin suorittaessa ajotapavalvontaa Nelostiellä partio kiinnitti huomiota muuta autovirtaa nopeammin ajaneeseen henkilöautoon. Tutkan näyttäessä kyseiselle autolle nopeutta 140 km/tunnissa satasen alueella, oli poliisin aika näyttää pysäytysmerkkiä. Henkilöauton kuljettaja ei reagoinut merkkiin, vaan kaasutti partiota karkuun.

Auto oli tarkoitus pysäyttää Viisarimäkeen usean liikennepartion voimin. Henkilöauton kuljettaja jatkoi matkaansa ja nopeutta tutka näytti parhaimmillaan peräti 170 km/ tunnissa. Auto käväisi pyörimässä myös Leivonmäen kirkonkylällä, jossa nopeusrajoitus on 40 km/tunnissa. Kirkonkylän raitilla vauhtia oli parhaimmillaan 120 km/tunnissa.

Lopulta kaahailijan matka päättyi Rutalahden kirkonkylän risteykseen levitettyyn piikkimattoon. Kuljettaja oli väliaikaisessa ajokiellossa ja auton omistajuussuhteissa on poliisin mukaan epäselvyyttä. Ulkopaikkakuntalaista, vuonna 1992 syntynyttä miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, moottoriajoneuvon käyttövarkaudesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.