Keski-Suomen piirin tämän vuoden marttateoksi on valittu Luhangan Marttojen järjestämä suuri kevätbingo. Kaiken kaikkiaan Keski-Suomessa toimii 44 marttayhdistystä, joiden joukosta Luhangan esimerkillinen, uusi tempaus huomioitiin tunnustuksella. Marttateoilla palkittiin asioita, jotka ovat kannustavia esimerkkejä korona-aikana ja voisivat kenties innostaa myös muita.

Marttojen kevätbingoon oli mahdollista kerätä rasteja maaliskuun puolesta välistä toukokuun loppuun. Rasteja sai bongaamalla keväisiä asioita, esimerkiksi talviturkin heittämisestä tai käen kukkumisen kuulumisesta sai kirjata itselleen osuman. Bingolappuja oli jaossa Luhangan keskeisissä paikoissa ja kauempana asuvat saivat halutessaan bingoruudukon sähköpostilla.

Täytettyjä bingolappuja palautui määräpäivään mennessä yhteensä 71 kappaletta. Luhangan lähikuntien lisäksi bingolappuja lähetettiin takaisin muun muassa Mikkelistä ja Sodankylästä.

Jonna Keihäsniemi

Tagged with →