Kolmekymppisten perusterveiden koronarokoteajanvarauksen aloittaminen siirtyy Keski-Suomen seututerveyskeskuksessa näillä näkymin kesäkuun lopulle. 30–39-vuotiaiden perusterveiden rokoteajanvaraus aiottiin alun perin aloittaa jo viime viikolla, mutta seututerveyskeskus ilmoitti jo tuolloin, että suurin osa rokotteista menee tehosterokotteiden antamiseen, ja nämä ovat poissa ensimmäisen rokotuksen ajoista.

Tuolloin tavoitteeksi ilmoitettiin ajanvarauksen avaaminen mainitulle ikäryhmälle kesäkuun toisella viikolla. Eilen seututerveyskeskus kuitenkin ilmoitti pyrkivänsä avaamaan ajanvarauksen kesäkuun lopulla.

Parhaillaan koronarokotusaikoja voivat siis varata yli 40-vuotiaat ja yli 16-vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. Rokotusajat varataan sähköisesti tai koronarokotuksen ajanvarauspuhelimen kautta. Aikojen varaaminen ei ole mahdollista vastaanoton, eikä neuvoloiden puhelinnumeroista.

Koko seututerveyskeskuksen alueen riskiryhmäläisistä noin 90 prosenttia on saanut tähän mennessä ensimmäisen koronarokotuksen.

Tarja Kuikka

Uutista tarkennettu 2.6.2021 kello 9.43 lisäämällä siihen tieto rokotusajanvaraustavasta. Rokotusaikoja voi varata vain sähköisesti tai koronarokotuksen ajanvarauspuhelimesta. Rokoteajanvarauspuheluja ei vastaanotolle, eikä neuvoloihin.