Joutsalainen kuvataiteilija Virpi Lehto on saanut Keski-Suomen taidetoimikunnalta 11.400 euron puolivuotisen työskentelyapurahan taiteensa tekemiseen. Lehto on pitkän linjan taiteilija ja toiminut ammattimaisena kuvataiteilija jo lähes 30 vuotta. Omien teostensa työstämisen ohella hän myös opettaa kuvataideryhmiä.

Keski-Suomen taidetoimikunta on myöntänyt myös joutsalaistaustaiselle, nykyisin Jyväskylässä asuvalle Annu Sankilammelle 6.000 euroa kohdeapurahaa kaksihenkisen työryhmän Wivi Lönnistä kertovan esityksen valmistamiseen ja esittämiseen. Sankilampi kuuluu Joutsassa perustetun, mutta jo pitkään Jyväskylässä toimineen ammattiteatteri Teatterikoneen perustajiin.

Keski-Suomen taidetoimikunta jakoi äskettäin kaikkiaan 160.000 euroa työskentely- ja kohdeapurahoina maakunnan taiteilijoille. Työskentelyapurahoja jaettiin 13 taiteilijalle runsaan 117.000 euron verran ja kohdeapurahoja 10 taiteilijalle tai työryhmälle runsaan 42.000 euron verran. Apurahoja myönnettiin muun muassa kirjallisuuden, kuvataiteen, mediataiteen, musiikin ja näyttämötaiteen tekemiseen.

Keski-Suomen taidetoimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) alueellisista asiantuntijaelimistä. Toimikunta päättää Taiken alueiden ja lastenkulttuurin apurahoista omalla alueellaan toimiville taiteilijoille.

Tarja Kuikka