Joutsan Pommi järjesti kansalliset yleisurheilukilpailut nuorten ikäluokissa sekä kahdessa yleisen sarjan lajissa lauantaina Joutsan urheilukentällä. Samalla päästiin testaamaan aiemmin keväällä hankittua uutta lähetysjärjestelmää, joka osoitti toimivuutensa käytännössä.

Kilpailujen järjestelyt hoidettiin koronatilanne huomioiden hieman erityisillä järjestelyillä ja muun muassa aikataulu, alkuverryttelyalueet ja muut oli suunniteltu siten, että suorituspaikoille ei syntynyt ruuhkaa. Lauantai oli säältään aurinkoinen, mutta hieman koleahko. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut tulostasoon, vaan kisoissa tehtiin useita omien ikäluokkien kauden kärkituloksia. Tähän vaikutti paitsi se, että kauden kilpailukausi on vielä alussa, myös se, että tulokset olivat kaikin puolin kovatasoisia.

Yksittäisinä tuloksina voi nostaa esille vaikkapa Lahden Ahkeran Ilona Saarikunnaksen kovan pituustuloksen N17-sarjassa kuten samanikäisten nuorten miesten sadalla metrillä juostu alle 11 sekunnin aika, josta vastasi Haukivuoren Kisailijoiden Jarmo Eromäki.

Joutsan Pommin Benedict Seppälä viskaisi P15-sarjassa keihästä yli 56 metriä ja on omassa ikäluokassaan eli 14-vuotiaissa kauden tilastokärki. Myös Lahden Ahkeran Jenni Väänänen heitti T14-sarjassa ennätyksensä ja kauden toistaiseksi kovimman noteerauksen koko maassa.

Joutsan Pommin Inkeri Saarela ponnisti T11-sarjan pituushypyssä sijalle kahdeksan. Kuva: Tarja Kuikka

Lahden Ahkeran Tiina Järvinen pukkasi kuulaa peräti 14.78 sarjassa N17. Hartolan ottelu- ja keihäshirmu Eemil Porvari kokeili kevätkuntoaan pituudessa ja satasella, joissa molemmissa oli aivan ennätystasollaan.

T15-sarjan 100 metrillä Jenni Väänänen kävi voitosta kovan kamppailun järjestävän seuran Veera Reposen kanssa, mutta Veera ei halunnut olla vieraskorea, vaan piti kärkipaikkansa loppuun saakka. Molemmat tytöt juoksivat erinomaiset ajat, joilla olisi oltu ikäluokan kärkisijoilla, ellei takana olisi puhaltanut tilastokelpoisuuteen vaikuttanut, niukasti rajan ylittänyt +2,1 sekuntimetrin myötätuuli.

Veera on nyt juossut kahdesti kevään aikana sadan metrin kisan ja talven harjoituskauden kankeus alkaa lupaavasti hellittää kesän kilpailukautta kohti. Yksittäisistä tuloksista on syytä mainita myös Kangasniemen Kalskeen Ville Kyrönlahden erittäin tyylikäs 110 metrin aitajuoksusuoritus, joka päättyi soolojuoksuna aikaan 15,07.

M17-sarjassa Joutsan Luukas Kemppainen sekä Rico Sievänen juoksivat mukavat ajat sadalla metrillä. Luukas sijoittui kisan kolmanneksi ajalla, joka oli viime kesän avausta liki kolme kymmenystä parempi. Ricon virallisen ennätyksen syntymisen esti se liian kova myötäinen tuuli. Odotamme poikien osalta ilahduttavia tulosparannuksia kesän mittaan.

T15-sarjan sadalla metrillä Joutsan Pommin Veera Reponen (kuvassa keskellä) ja Lahden Ahkeran Jenni Väänänen kävivät voitosta tiukan kamppailun. Reponen piti kärkipaikkansa loppuun asti ja voitti juoksun aikaan 12,75. Kuva: Tarja Kuikka

P15-sarjassa Benedict Seppälä tikkasi voittoajaksi alle 12 sekuntia. Tämä sekuntiraja tulee alittumaan kesän aikana toivottavasti vielä useammin ja reilusti, ja tätä nopeampia nuoria miehiä ei tässä sarjassa juurikaan ole. Valtteri Virtanen epäonnistui oman satasen eränsä lähdössä ja menetti alussa kymmenesosasekunteja, mutta juoksuvoimasta kertoi se, että siitä huolimatta hän oli jo noin 40 metrin kohdalla siirtynyt kärkeen ja juoksi vaan kymmenyksen päähän ennätyksestään. Joutsan poikien väliin kiilasi Benen kanssa samassa erässä juossut Lahden Tobias Moreno.

Olivia Fagerholm juoksi 60 metrillä reilusti alle aiemman ennätyksensä ja myös pituushypyssä uusi ennätys kirjataan lauantain kisasta. Varaa molemmissa lajeissa tuloskohennukseen onnistuneilla suorituksilla on vielä monipuolisesti urheilevalla Olivialla.

Pirteitä esityksiä nähtiin joutsalaisilla myös iloiselta tyttönelikolta Iida Lavia, Eevi Oksanen, Vuokko Raittinen sekä Inkeri Saarela. Reippaat veljekset Anton Nykänen Alvarez sekä Onni Nykänen osallistuivat P9-sarjaan ja heillä on vielä monta vuotta aikaa osallistua tämän sarjan kisoihin.

Tämän hetken kuntopuntari Joutsan nopeimman nuoren miehen rankingissa: Luukas Kemppainen. Seuraamme tilanteen edistymistä.

Mika Sirkka

Katso lisää kuvia kisoista:

Joutsan Pommin Luukas Kemppainen (vas.) oli kolmas P17-sarjan sadalla metrillä. Kultaa kisassa otti Jarmo Eromäki Haukivuoren Kisailijoista, hopeaa Ville Kyrönlahti Kangasniemen Kalskeesta. Kuva: Tiina Seppälä

Joutsan Pommin Iida Lavia oli T11-sarjan kuulantyönnössä kolmas tuloksella 5.97. Kuva: Tarja Kuikka

P15-sarjan sadan metrin kärkikolmikko: pronssisijalle juossut Joutsan Pommin Valtteri Virtanen (vas.), hopeasijan napannut Lahden Ahkeran Tobias Moreno ja sarjan voittanut Joutsan Pommin Benedict Seppälä. Seppälän voittoaika oli 11,92. Kuva: Tiina Seppälä

Tagged with →