Joutsassa kepulaiset ovat saaneet miehitettyä sekä valtuuston että kunnanhallituksen puheenjohtajuudet. Viikko sitten tässä lehdessä valtuuston puheenjohtaja vetosi äänestäjiin, jotta entinen suhmurointi saisi jatkua. Otanpa siitä esimerkkejä.

Viime maanantaina kunnanhallitukselle esitettiin hallintosääntömuutosta, jonka mukaan jatkossa kyseiset puheenjohtajat päättäisivät johtoryhmän eli kunnanjohtajan ja osastopäälliköiden työsuhde-eduista ja tehtävistä. Esitys ei ole kuntalain mukaan mahdollinen, mutta paljastaa sen, että Kepu uskoo taas voittavansa ja haluaa saada johtavat virkamiehet tiukasti valtaansa ohi valtuuston ja kunnanhallituksen eli ohi demokraattisen päätöksenteon.

Kiillotetun kuntakilven alla on saatu lukuisten päättäjien läheisille kunnan virkoja ja toimeksiantoja esimerkiksi kunnan tekemien kauppojen ja viestinnän yhteydessä. Myös sulle-mulle- jaossa on voitu järjestää sellaisia kunnan palveluja omaisille, joita muut kuntalaiset eivät ole saaneet. 

Vanha viisaus sanoo: ”Valta korruptoi aina, pitkällinen valta varmasti”. Toivon, että äänestäjät järjestävät vaihtoa päättäjiin!

Kalle Willman
kuntavaaliehdokas Kokoomus

Puheenvuoro-palstan kirjoitukset ovat Joutsan Seudun lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tagged with →