Kolmekymppisten perusterveiden koronarokotuksen ajanvarauksen avaaminen siirtyy Keski-Suomen seututerveyskeskuksessa suunniteltua myöhemmäksi. 30–39-vuotiaiden perusterveiden rokoteajanvaraus aiottiin alun perin avata tämän viikon torstaina, mutta nyt seututerveyskeskus on ilmoittanut suurimman osan rokotteista menevän tehosterokotteiden antamiseen. Tavoitteena onkin avata kolmekymppisten rokoteajanvaraus kesäkuun toisella viikolla.

Parhaillaan rokotusvuorossa ovat yli 40-vuotiaat perusterveet sekä yli 16-vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. Koko seututerveyskeskuksen alueen riskiryhmäläisistä noin 90 prosenttia on saanut tähän mennessä ensimmäisen koronarokotuksen.

Rokoteaikojen varaaminen tapahtuu edelleen vain sähköisesti, sillä seututerveyskeskus on sulkenut rokoteajanvaraukseen käytetyn puhelimen toistaiseksi ylikuormituksen takia. Puhelin pyritään avaamaan uudelleen käyttöön ensi viikolla.

Tarja Kuikka