Keski-Suomen ely-keskus ja Leader-ryhmät ovat myöntäneet tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä reilut neljä miljoonaa euroa maaseuturahoitusta maakunnan yrityksille ja hanketoimintaan. Joutsan seutukunnalla rahoitusta saivat Tampinmylly sekä osana Maaseutukehitys ry:n yhteisöjen pieninvestointihanketta useat Joutsassa ja Luhangassa toimivat yhdistykset.

Leader Maaseutukehitys myönsi maaseuturahastosta Tampinmyllylle yritysrahoitusta runsaan 20.000 euron verran. Rahoitus on myönnetty Iso-Säynätjärven rannalla toimivan leirintäalueen matkailupalvelujen kehittämiseen. Alueelle rakennetaan huoltorakennus ja hankitaan kaksi kanoottia varusteineen, kylpytynnyri varusteineen sekä kolme laituria.

Hankerahoitusta Leader Maaseutukehitys myönsi Maaseutukehitys ry:lle yhteisöjen pieninvestoinnit 4 -teemahankkeeseen vajaan 110.000 euron verran. Teemahanke kokoaa yhteen 23 pientä paikallista – myös Joutsan ja Luhangan alueen – alahanketta, joilla parannetaan paikallisia elinoloja ja viihtyvyyttä lisäämällä yhteisöjen toimintaedellytyksiä, monipuolistamalla harrastusmahdollisuuksia tai kehittämällä uutta vapaa-ajan toimintaa konkreettisten pieninvestointien kautta.

Maaseutukehitys ry:n hankerahoitusta saaneeseen teemahankkeeseen Joutsan ja Luhangan alueella kuuluvat seuraavat alahankkeet: Pynnölän Metsästysseura ry / Riistan kuljetuskärry, Luhangan Kotiseutuyhdistys ry / Juliuksen talon katto, Rutalahden Nuorisoseura ry / nuorisoseurantalon salin lattian uusiminen, Sarvan Erä ry / Sarvan Erän laitehankinnat, Uimaniemen Seudun Kyläyhdistys ry / sydäniskurien hankinta, Lions Club Luhanka ry / LC Luhangan pieninvestoinnit, Joutsan Kotiseutuyhdistys ry / Talomuseon laitehankinnat, Joutsan Nuorisoseura ry / Honkalan katon maalaus, Leivonmäki-Seura ry / Simolan pienhankinnat 2021, Kivisuon Erämiehet ry / Kivisuon Erämiesten laiteinvestoinnit, Luhangan Ampujat ry / Radan turvallisuuden parantaminen, Joutsan Pommi ry / sähköisen lähetysjärjestelmän hankinta, MLL Luhangan paikallisyhdistys / Liukua ja leikkiä, Haihatuksen Henki ry / Taidelaitos Haihatuksen laitehankinnat.

Tarja Kuikka